Type Here to Get Search Results !

AÇIK İNOVASYON NEDİR

Açık inovasyon, yenilikçi fikirlerin kapalı ve sınırlı kaynaklar kullanılmadan paylaşım ve işbirliği içerisinde geliştirilmesi, ortak patentlenmesi ve birlikte ticarileştirilmesini savunan bir yaklaşımdır.

Örnek olarak, bir kurumun iş ortakları ile birlikte riskleri ve kazancı paylaşarak yeni ürün, fikir geliştirmesi verilebilir. Bu sayede kurumlar ve etkileşim halinde olduğu ekosistem arasında sınırlar geçirgen bir hale gelir ve inovasyon içeren fikirler hem kurum içine hem de dışına transfer edilir.

Açık inovasyon yaklaşımı, bilginin bu kadar yaygın hale geldiği dünyada kurumların iç kaynakları ile kendi araştırmalarını yapmalarının artık çok sınırlayıcı olduğu, bunun yerine patentli vb buluşları ya da yeni süreçleri satın alma ya da lisanslama gibi yöntemlere başvurmaları gerektiğini savunur. Buna ek olarak tersini de yani, bir şirket tarafından geliştirilen ama şirketin temel işinin bir parçası olmayan iş ya da patentlerin de lisanslama, joint-ventures, spin-off olarak kurum dışına alınmasını ve genel kullanıma sunulmasını da savunur.



Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.